squarespace

Oh my, Squarespace Note is de mooiste notitie-app sinds jaren

Ben je al een spark file begonnen? Een plek waar je al je ingevingen en ideeën opschrijft, zodat je er later uit kan putten? Onlangs schreef ik over deze gewoonte van The New Yorker’s Steven Johnson, die er zo voor zorgt dat hij nooit zonder een goed idee zit.

Ik probeer het nu een paar weken en ben erachter gekomen dat het vooral heel makkelijk moet zijn om je spark file te bewerken. Als de drempel te hoog is, ben je zo vergeten dat het document überhaupt bestaat.

Daarom heb ik in Evernote een mapje aangemaakt waar ik ‘sparks’ makkelijk naar toe kan sturen. Met de nieuwe notitie-app van Squarespace is het noteren en versturen van een ideetje zo gebeurd. Bovendien ontketent die app de lekkerste interfacerevolutie sinds Path en kan je er ook Twitter, Facebook, Dropbox, je e-mail en Squarespace mee bedienen. Bindend downloadadvies dus, dankzij een tip van @wijndelts.

PS. Evernote komt binnenkort met een nieuwe versie van haar Mac-app. En hoewel ze hun app Skitch onlangs totaal onbruikbaar hebben gemaakt, ziet deze update er veelbelovend uit.

Gepubliceerd door

Ernst-Jan Pfauth

Hi, I'm Ernst-Jan Pfauth (1986), co-founder and publisher of De Correspondent and former editor in chief of The Next Web. I live in Amsterdam, The Netherlands. I'm blogging about how publishing and journalism are evolving and will share my experiences and lessons learned.

Een gedachte over “Oh my, Squarespace Note is de mooiste notitie-app sinds jaren”

What are your thoughts on this?