speech closeup

Werken aan de woorden van machtigste mens op aarde

Helaas, de foto die de fotograaf van het Witte Huis nam toen Obama na zijn beëdiging nog één keer achterom keek, is niet op zijn Flickr-account verschenen. Wel een paar interessante foto’s van Jon Favreau, de belangrijkste speech writer van de Amerikaanse president. De nu 31-jarige schrijver was eind twintig toen hij de iconische speeches voor presidentskandidaat Obama schreef. Over een weekje verruilt hij het Witte Huis voor Hollywood. Dan heb je lef, als je niet meer de stem van de machtigste man op aarde durft te zijn.

Misschien dat Obama’s fotograaf bij wijze van eerbetoon nog twee foto’s van Favreau’s werk online plaatste. Je ziet hem samen met Obama aan hun laatste belangrijke speech werken, de inauguratierede. Zoom in om Obama’s notities te zien. ‘For we have’ werd ‘For history tells us’. Klinkt toch een stuk grootser

Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza

Voor mij past Favreau in het rijtje van Chris Hughes en Ezra Klein: jonge helden in Washington wiens werk al een enorme impact heeft gehad. Met één groot verschil. Hughes en Klein komen in profielen over als bloedserieuze workaholics, terwijl Favreau (links) toch van een gebbetje lijkt te houden.

Published by

Ernst-Jan Pfauth

Hi, I'm Ernst-Jan Pfauth (1986), co-founder and publisher of De Correspondent and former editor in chief of The Next Web. I live in Amsterdam, The Netherlands. I'm blogging about how publishing and journalism are evolving and will share my experiences and lessons learned.

What are your thoughts on this?