PR-bedrijven gebruiken Facebook-advertenties om journalisten te bereiken

De kop van dit Wall Street Journal-artikel zegt het eigenlijk allemaal al, en het is best een logische zet van PR-bedrijven. Je wilt journalisten bereiken, die allemaal een overvolle mailbox hebben en van nature sceptisch zijn als een PR-persoon ze iets stuurt ‘dat misschien wel interessant’ voor ze is. Rechtstreeks mailen wordt daardoor onaantrekkelijk. Dus waarom zou je dan geen ruimte in hun Facebook Newsfeed kopen?

De grote vraag is dan: werkt het ook? En zijn journalisten over het algemeen web-savvy genoeg om te herkennen dat het om een targeted post gaat? Hint: kijk naar het ‘sponsored’-label.

Ik moet toegeven dat ik vaak interessante dingen in mijn Newsfeed tegenkom die ‘sponsored’ zijn, simpelweg omdat bedrijven nu in staat zijn heel goed te targeten. Daarmee is de kans ook groter dat ik het interessanter vindt. En dus ook dat de PR-persoon slaagt in z’n opzet.

Klik hier om het besproken artikel te lezen

Do you want to see the future of digital advertising?

Head to Business Insider, where they’re building a dauntless pageview machine -‘These Pictures May Give You Nightmares About Canada’s Oil Sands‘ – and sell advertorials packaged as journalistic pieces – ‘Here’s Why Peter Luger Is The Best Steakhouse In New York City’.

That’s the only route you can take as publisher, when giants like Facebook and Google are dominating the ads market with their incredible volumes.

Monday Note has a good piece on it, with, as always, numbers and examples.

Do you want to see the future of digital advertising?