Na het lezen van deze roman wilde ik twee dingen opzoeken: 1) is er een televisieserie van gemaakt en 2) heeft auteur Tom Rachman na dit debuut uit 2010 nog meer boeken geschreven?

De eerste vraag komt voort uit de tragikomische en zeer gevoelige beschrijvingen van de personages – die vrijwel allemaal bij een Amerikaanse krant in Rome werken. Het is 2007 en het internationale dagblad heeft nog geen site. Wel een luie necrologie-auteur die na een tragische gebeurtenis loei-ambitieus wordt, en een vereenzaamde eindredacteur die net zo naar haar ontslag hunkert, als dat ze ervoor vreest. Zo volgen er nog negen andere personages, die allemaal met één voet nog in de romantiek van de papieren gloriedagen lijken te staan, en met de andere in de nietsontziendheid van de nieuwe digitale tijd. Ik ging van hen allemaal houden.

En die tweede vraag? Ik wil meer van deze man!

Antwoorden:

  1. ‘In ontwikkeling’, volgens IMDB
  2. Ja!

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.