The Imperfectionists

Na het lezen van deze roman wilde ik twee dingen opzoeken: 1) is er een televisieserie van gemaakt en 2) heeft auteur Tom Rachman na dit debuut uit 2010 nog meer boeken geschreven? De eerste vraag komt voort uit de tragikomische en zeer gevoelige beschrijvingen van de personages – die vrijwel allemaal bij een Amerikaanse krant […]

News of a Kidnapping

In de lente van 2016 was ik in Medellin, Colombia. Ik moest denken aan de Netflix-serie Narcos over drugsbaas Pablo Escobar, waar Medellin het decor voor vormde. Door die serie zou je Escobar bijna mogen, en ook in de stad zelf kon je ‘Escobar Tours’ volgen. Tot afgrijzen van de concierge van mijn hotel, die […]

Into the Wild

U kent vast het verfilmde verhaal van Christopher McCandless, de Amerikaanse twintiger die suburbia inruilde voor de wildernis van Alaska. Krakauer schreef een schitterend boek over hem dat filosofie, biologie en journalistiek door elkaar laat lopen.

Eating Animals

Foer wisselt keiharde onderzoeksjournalistiek naar de bio-industrie af met korte verhaaltjes over zijn thuissituatie en historische beschouwingen over de relatie tussen mens en dier. Een prachtige prestatie, met veel vegetariërs tot gevolg.

Fame and Obscurity

Journalist Gay Talese maakt de hele dag notities. Niet alleen van wat hij ziet, maar ook wat hij voelt tijdens een reportage. Het resultaat: iconische verhalen als Frank Sinatra Has a Cold (1966). Leer observeren, lees deze bundel uit 1970.