Azur Bleu: wild zwijn aan het Hugo de Grootplein

‘De afgelopen drie dagen zat het bomvol’, bezwoer de serveerster ons, terwijl we gisteravond als enige in Azur Bleu aan het Hugo de Grootplein dineerden. Sinds kort is dit Catalaanse en Frans-mediterrane restaurant op zondag open, maar niemand in de buurt lijkt dat nog te weten. Geen probleem, wij voelden ons heel speciaal, al is het wrang dat er allerlei middelmatige tentjes waarschijnlijk meer publiek bedienden terwijl de chef van Azur Bleu fantastisch, ja, werkelijk fantastisch, aan het koken was. Ik at het Menu du Chef – gevogelte paté vooraf, als hoofd een heerlijke paella met garnalen, inktvis en konijn – terwijl mijn tafelgenoten net geschoten wild zwijn van jager Sjoerd (Wild & Wild) en boeuf bourguignon hadden gekozen. Het was zo’n avond eten waar alles perfect ging, en je alleen in positieve zin wat van de bediening en chef merkt.

Ik ben geen restaurantrecensent, dus het gedetailleerde jubelen laat ik graag aan professionals als Johannes van Dam (9+ in november 2011, ik vertel hier niks nieuws) over. Maar weet dus dat je je in Amsterdam West een avondje in Barcelona kan wanen, met een tapasbar, charmante bediening, Frankie S door de speakers en gloeilampen van een halve meter.

Meerrr eettips vind je in m’n Foursquarelijst Oh, Amsterdam.

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) is the cofounder and CEO of The Correspondent, an ad-free journalism platform that has over 60,000 paying members. He lives in New York with his family.

Share your knowledge