Waarom ik ook in 2013 Foursquare blijf gebruiken

Het gaat niet best met Foursquare, schreef techblog TechCrunch laatst. Foursquare is niet cool. Foursquare associeer je met mensen die bij het binnenlopen van een restaurant obsessief naar hun telefoon grijpen om ‘in te checken’. Die vrienden proberen te verslaan met incheckpunten en ijdele checkins. Die nare recensies achterlaten in familiecafés. Maar toch blijf ik de app gebruiken. Ik ben verliefd op Foursquare. Ik profiteer van Foursquare. Aan een instagrammetje heb je weinig, maar een goede aanbeveling op Foursquare kan tot een geweldige avond leiden.

Kleine kanttekening: het inchecken laat me grotendeels koud. Ik vind het interessant als ik ergens voor het eerst met plezier heb gegeten om dat in een archief te bewaren, en dat is dan toevallig Foursquare. Maar als ik voor de achtste keer in De Engelbewaarder zit, laat ik dat niet op Foursquare weten.

Het is het aanbevelen wat Foursquare zo fantastisch maakt.

Voor lezers die de app niet gebruiken (en dat zijn er dus nogal wat): met Foursquare kan je in elk café een tip achterlaten – ‘pak het tafeltje rechtsachter, daar heb je het beste uitzicht’ – en die vervolgens te bundelen in een lijst – ‘de meest romantische restaurants in Amsterdam’.

Zo volg ik de ‘Potable Coffee Global’-lijst van @alper. Hij laat over de hele wereld tips achter voor goede koffiebarretjes. Dus waar ik ook ben; als Alper er geweest is, weet ik een goede espresso kan scoren. Zelf houd ik per stad een lijstje bij:

Als vrienden naar een van bovenstaande steden gaan, stuur ik ze altijd even een lijstje op. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ze over die ene fantastische jazzbar op Doyers street hebben gehoord, of het meest hysterische visrestaurant ter wereld.

Vandaag komt er ‘Oh, Barcelona‘ bij, en dat is zeker niet m’n laatste lijst van 2013. Met Foursquare verken je samen met je vrienden de wereld, hoe spannend is dat? Ik hoop dat meer mensen hun tips voor heerlijke restaurants en vuige clubs gaan delen op Foursquare. Vergeet het inchecken, maar vertel me wel even waar je in Florence de beste bruschetta kan krijgen.

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) is the cofounder and CEO of The Correspondent, an ad-free journalism platform that has over 60,000 paying members. He lives in New York with his family.

3 thoughts on “Waarom ik ook in 2013 Foursquare blijf gebruiken”

  1. Leuk artikel! De tips zijn inderdaad nog de moeite waard om foursquare te gebruiken, die functionaliteit was ik alweer vergeten. Wellicht dat het gamification element van zoveel mogelijk punten in de leaderboard, badges en mayorships behalen toch een soort van afbreuk doet aan het kwalitatieve/sharing aspect van foursquare, dus de tips! Thanks for sharing!

  2. Helemaal mee eens, mijn Foursquare is heilig op reis. Zowel voor de tips als voor mijn eigen database. Mijn check-ins en tips worden soms zelfs gestolen door print publicaties die besparen op hun eigen reisredactrices ;)

    Ik sluit me aan bij Johan qua gamification, Foursquare zou meer de kant van itinerary’s en travel community op moeten gaan.
    Ik heb meerdere Foursquare alternatieven geprobeerd, wat een ellende. Yelp is qua vertalingen misschien wel de ergste.

    En met de nieuwe privacy settings in Foursquare heb ik geen moeite, omdat ik zoveel terug krijg aan informatie. Wat mij betreft nog lang niet deaud!

Share your knowledge