Een hele slimme mailnotificatie van The New Yorker

Door al dat nieuwsbrievengeweld van de laatste tijd zou je bijna vergeten dat je e-mail ook nog voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zoals notificaties.

Ik zag een hele slimme notificatie bij The New Yorker: je leest een stuk, maar ergens halverwege besluit je – om wat voor reden dan ook – te stoppen. Waarschijnlijk scroll je dan weer naar boven. De site herkent die beweging en toont een kleine pop-up met de tekst: ‘Need to stop reading? We’ll send you a reminder of where you left off’. Als je je mailadres hebt ingevuld, krijg je direct, na twee uur of na drie dagen een herinnering.

tumblr_nwq11o1DX81qgl002o1_500
Zie rechtsonder

De service is nog niet superpopulair (zie de data in dit gelinkte stuk), maar de gedachte erachter is heel slim, want servicegericht, en een mooie digitale equivalent van het tijdschrift dat op je mat ploft. Want dat is essentieel voor publicaties: dat je lezers aan je bestaan herinnert. The New Yorker doet dat nu op zeer vernuftige manier.

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.

Leave a comment

Share your knowledge