Een Podcast over Media is opgeslokt door het eerste Nederlandstalige podcastconcern ter wereld: Dag en Nacht Media. De oprichters van deze commerciële moloch schuiven ook aan om in blikken microfoons uit te leggen waarom ze tot acquisitie over zijn gegaan.

De gevolgen zijn direct merkbaar. Alexander en Ernst-Jan zijn gedwongen een advertentie op te nemen. Gelukkig is er een alternatief. Vrije geesten kunnen voor een donatie van een euro per aflevering een advertentievrije versie ontvangen.

Dag en Nacht Media hoopt monopolist te worden. Zoals Facebook dat nu voor ons sociale leven is. Over die laatste constatering praten we ook nog even. En we nemen Omapost en adblockers onder de loep. Sterkte!

Luister op Art19 (hieronder) of iTunes:

Hier de longread over narrative bias, waar Alexander het over had.

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Lieve jongens, leuk die OPmapost, maar ik deed dit jaren geleden al met PostNL. Oké, dat was geen app – apps waren er nog niet eens – maar het was hetzelfde concept.

Leave a comment

Share your knowledge