Mediapodcast S01E10 – Een Podcast over Media valt in klauwen van het Grote Geld

Een Podcast over Media is opgeslokt door het eerste Nederlandstalige podcastconcern ter wereld: Dag en Nacht Media. De oprichters van deze commerciële moloch schuiven ook aan om in blikken microfoons uit te leggen waarom ze tot acquisitie over zijn gegaan.

De gevolgen zijn direct merkbaar. Alexander en Ernst-Jan zijn gedwongen een advertentie op te nemen. Gelukkig is er een alternatief. Vrije geesten kunnen voor een donatie van een euro per aflevering een advertentievrije versie ontvangen.

Dag en Nacht Media hoopt monopolist te worden. Zoals Facebook dat nu voor ons sociale leven is. Over die laatste constatering praten we ook nog even. En we nemen Omapost en adblockers onder de loep. Sterkte!

Luister op Art19 (hieronder) of iTunes:

Hier de longread over narrative bias, waar Alexander het over had.

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) is the cofounder and CEO of The Correspondent, an ad-free journalism platform that has over 60,000 paying members. He lives in New York with his family.

One thought on “Mediapodcast S01E10 – Een Podcast over Media valt in klauwen van het Grote Geld”

  1. Lieve jongens, leuk die OPmapost, maar ik deed dit jaren geleden al met PostNL. Oké, dat was geen app – apps waren er nog niet eens – maar het was hetzelfde concept.

Share your knowledge