The New York Times werkt met lezers samen

Een van de suggesties die ik voor Nieman Lab deed, is het samenwerken met lezers. Zodat ze meer betrokken raken en hun kennis kunnen delen.

Op The New York Times zag ik een mooi voorbeeld daarvan.

Onlangs kwamen er 36 feestgangers om bij een brand in Oakland. De krant wil de onduidelijke oorzaak van de brand achterhalen. Normaal publiceert The Times de bevindingen van zo’n onderzoek pas als het afgerond is, maar nu gaat de krant een openbaar notitieboekje bijhouden:

We are going to share regular updates on what we uncover as we do our reporting. We are also asking readers for help in tracking down information, and for suggestions on what issues related to the fire we should explore.

Als je bevindingen deelt terwijl een onderzoek nog loopt, is het voor lezers veel waardevoller om mee te helpen. Dan wordt hun bijdrage niet gereduceerd tot een reactie achteraf, maar kunnen ze echt nog verschil maken.

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.