Werken aan de woorden van machtigste mens op aarde

Helaas, de foto die de fotograaf van het Witte Huis nam toen Obama na zijn beëdiging nog één keer achterom keek, is niet op zijn Flickr-account verschenen. Wel een paar interessante foto’s van Jon Favreau, de belangrijkste speech writer van de Amerikaanse president. De nu 31-jarige schrijver was eind twintig toen hij de iconische speeches voor presidentskandidaat Obama schreef. Over een weekje verruilt hij het Witte Huis voor Hollywood. Dan heb je lef, als je niet meer de stem van de machtigste man op aarde durft te zijn.

Misschien dat Obama’s fotograaf bij wijze van eerbetoon nog twee foto’s van Favreau’s werk online plaatste. Je ziet hem samen met Obama aan hun laatste belangrijke speech werken, de inauguratierede. Zoom in om Obama’s notities te zien. ‘For we have’ werd ‘For history tells us’. Klinkt toch een stuk grootser

Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza
Foto: The White House / Pete Souza

Voor mij past Favreau in het rijtje van Chris Hughes en Ezra Klein: jonge helden in Washington wiens werk al een enorme impact heeft gehad. Met één groot verschil. Hughes en Klein komen in profielen over als bloedserieuze workaholics, terwijl Favreau (links) toch van een gebbetje lijkt te houden.

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) is the cofounder and CEO of The Correspondent, an ad-free journalism platform that has over 60,000 paying members. He lives in New York with his family.

Share your knowledge