Steek je geld in discopunk

Zelden hoorde ik zo’n aanstekelijk bandje als in november 2011:

‘Sommige bandjes hebben de gave nummers te maken die zo aanstekelijk zijn dat je ze broodnuchter op een zondagmiddag meteen weer herkend van twee avonden eerder, minder nuchter, in een zweterig zaaltje. In dit specifieke geval was het zaaltje de foyer van Kriterion en heet het bandje Fata ‘el Moustache’ Morgana.’

Ik noemde ze een soort duistere versie van Franz Ferdinand, downloadde later nog eens een mixtape van ze en vandaag heb ik in ze geïnvesteerd. Want de heren willen voor de mixing en mastering van hun tweede album 2.500 euro ophalen op het crowdfundingplatform Voordekunst en uit liefde voor de ‘discopunk’ die ze laten horen, maak ik graag wat geld over.

U ook? Ter inspiratie en aanmoediging hier een demo van hun nieuwe nummer ‘Magazine’ die de heren EXCLUSIEF aan Radio Pfauth.com beschikbaar stelden:

De albumopnames vinden 12 oktober in een verlaten klooster in Normandië plaats samen met producer Chris Hamilton. Investeren in dit avontuur kan hierrrr.

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.