1 miljoen gebruikers per werknemer

Onlangs maakten de golden boys van iPhone-fotoapp Instagram bekend dat ze na krap een half jaar 4,25 miljoen gebruikers hebben. Er werken vier mensen bij Instagram. Dat komt neer op meer dan 1 miljoen gebruikers per werknemer.

Als je die rekensom loslaat op NRC Media kom je op ongeveer duizend lezers per werknemer uit.

Zou die verhouding gunstiger worden als je van die lezers ‘gebruikers’ maakt?

Ik denk het wel.

Elke seconde verschijnen er tien nieuwe Instagram-foto’s. Wat wordt voor NRC het sociale object dat de iPhone-foto voor Instagram is?

Daar breek ik elke dag met plezier m’n hoofd over. Ideeën welkom ;)

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) is the cofounder and CEO of The Correspondent, an ad-free journalism platform that has over 60,000 paying members. He lives in New York with his family.

5 thoughts on “1 miljoen gebruikers per werknemer”

 1. Ik denk dat je vergelijking vandaag de dag nog niet op gaat. Je kunt niet louter papier en een beetje internet/mobiel vergelijken met pure digital. Wat is de verhouding als je papier volledig uit de vergelijking gooit? Ik begrijp dat de redactie voor meerdere media werken, dus die ‘overhead’ moet je aftrekken. Wat is de verhouding bij Huffington Post?

  1. Ik denk nu inderdaad meer aan een digitale onderneming binnen NRC, los van de krant. De weg van de krant lijkt me vrij duidelijk: de schatkamer vol artikelen, analyses, columns etc goed online ontsluiten – dat gebeurt nog niet bij NRC, en daar zijn we druk mee bezig.

   Maar wat kunnen we als modern mediabedrijf doen? Hoe kunnen we lezers laten creeeren? Zoals The Huffington Post doet met lezersbijdrages, reactiepanelen en geniale vormen – die bestaan – van burgerjournalistiek (zoals Off the Bus). Wat die blog doet is overigens allemaal nog vrij basic, maar waarom heeft geen enkele krant Flipboard bedacht?

   In die richting denken we bij NRC Digitaal dus.

 2. Het digitaal ontsluiten van de NRC archieven lijkt mij een super interessant probleem.
  Dit behelst natuurlijk meer dan alleen de artikelen online zetten. Dat is het makkelijke gedeelte. Hoe ontsluit je de artikelen? Hoe link je de artikelen onderling? het zou fantastisch zijn als je jezelf uren kan verliezen in het ene na het andere gerelateerde artikel, zoals dat mij dat op Wikipedia van tijd tot tijd overkomt. Hoe schep je een historisch kader rondom de actualiteiten met dit archief? Dát – en nog veel meer – zijn de interessante vragen.
  Ik ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken. Misschien is het een idee om je gedachte door middel van een mooie blog post op een rijtje te zetten. Mij zal je er in ieder geval erg blij mee maken.

  1. Hi Isaac, goed idee voor een blogpost! Ik beloof bij dezen dat ik zo’n artikel zal schrijven, maar pin me asjeblieft niet vast op een termijn. Als het zover is, stuur ik je een mail

Share your knowledge