De kansen van Blendle in Amerika

Ik citeer de Volskrant: “Alexander Klöpping was midden in een zin toen de Amerikaanse interviewer hem onderbrak. ‘I have to stop you right there. You just made news.’ Het brekende nieuws dat Klöpping in een bijzin verstopte was dat Blendle begin 2016 een Amerikaanse editie lanceert.”

The Wall Street Journal, The Washington Post en The New York Times doen sowieso mee. De Amerikaanse markt lijkt me ontzettend moeilijk om te veroveren, aangezien er niet bepaald een schaarste aan goede online beschikbare artikelen bestaat (zoals dat bijvoorbeeld nog wel in Nederland het geval is). De kansen bij deze ‘ontbundelings-service’ liggen – ironisch genoeg – bij bundeling. Als het een ontzettend lekker te gebruiken online kiosk weet te lanceren, gaan Amerikanen misschien wel met Blendle aan de slag. Je klikt dan nergens sneller van een stevige analyse uit The Economist naar een catwalkverslag uit een modeblad. Of wie weet lukt het ze om in de VS net zo’n populaire en verslavende nieuwsbrief te lanceren als hier in Nederland (ook een bundel).

Óf Blendle weet Amerikanen zover te krijgen om net zoals Vrij Nederland en (binnenkort) de Persgroep-kranten een Blendle-betaalknop in hun sites op te nemen. Dan wordt Blendle misschien wel dé portemonnee voor journalistieke micropayments. Zeer benieuwd!

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.

Leave a comment

Share your knowledge