Dit hoop ik nog heel veel te zeggen: ‘Ok Glass….’

Vandaag hoorde ik voor het eerst de uitdrukking ‘Ok Glass’. Dat hoor je tegen de Google-bril te zeggen, om daarna een nieuw commando te geven. Zoals ‘vertel met ‘heerlijk’ in het Thais is’, of ‘toon me hoe ik bij het stadion kom’. Enfin, u ziet het hier, in één van de meest indrukwekkende productvideos die ik tot nu zag:

Google toonde een prototype tien maanden geleden al eens onder begeleiding van ukelele’s, sindsdien heeft de interface een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En het mooie is: alles werkt al. Sergey Brin loopt er al maanden mee rond en consumenten kunnen zich via deze site opgeven als testgebruiker.

Alleen Amerikanen mogen meedoen, anders was ik nu het aanmeldformulier aan het versturen. Het idee dat apparaten je niet meer lastig vallen, dat je niet meer je telefoon uit je broekzak hoeft te vissen, lijkt me voor sommige dagen ideaal.

Author: Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth is mede-oprichter en uitgever van De Correspondent. Hij is geobsedeerd door innovatie in media en journalistiek. Daar schrijft hij elke zaterdagmorgen een nieuwsbrief over, waar ruim 2.400 vakgenoten op geabonneerd zijn.

Hoe denk jij hierover?