Als je Nuzzel nog niet gebruikt, mis je echt wat. De app kijkt welke artikelen veel door je vrienden gedeeld worden en stuurt deze per pushnotificatie of e-mail naar je op.

Wat ik zo fijn vind aan Nuzzel, is dat ik erop kan vertrouwen dat ik binnen mijn bubble geen belangrijk nieuws mis. Ik hoef niet meer de hele dag manisch Twitter te checken, Nuzzel doet dat voor me.

23855981401_be172c4aac_o

Maar ik werk in de media en tech, een beroepsgroep die er maar niet genoeg van krijgt over zichzelf te schrijven en te twitteren. In de meeste beroepsgroepen heb je geen enthousiaste industry watchers die de meest interessante verhalen delen, en daarom mis je wellicht belangrijke artikelen over jouw vakgebied. In de woorden van de Nuzzel-oprichter verwoordt het probleem als volgt: de gemiddelde nieuwsconsument krijgt alleen de makkelijke viral-shit op Facebook en het voorpaginanieuws van kranten mee.

Daarom heeft Nuzzel bij enkele big shots uit de nieuwsindustrie geld opgehaald: ze willen niet alleen voor medianerds goede verhalen naar boven vissen (eigenlijk de groep die het het minste nodig heeft), ze willen het voor iedereen doen.

Published by Ernst-Jan Pfauth

Ernst Pfauth is co-founder and CEO of The Correspondent, a journalism platform for “unbreaking news” that successfully crowdfunded $2.6 million from 45,888 backers in November 2018 and will launch in mid-2019.