Laat anderen aan het woord

Surf eens naar de beste muziekblog van 2009: Eerste Hulp bij Plaatopnamen. Kijk even rond. Wat valt je op?

De blogger noemt vrijwel alleen maar succesvoorbeelden van anderen. Niet omdat hij zelf niks te vertellen heeft (de man maakte Kyteman groot), maar omdat hij op deze manier een veel beter beeld geeft van het muzieklandschap.

Als je de blog van sociale media-expert en schrijver Erwin Blom bezoekt, zie je hetzelfde: succesvoorbeelden van andere partijen.

Foto Flickr / jcbehm

Naast dat je de lezer een interessantere blog voorschotelt, heb je er zelf ook wat aan. In feite groei je door al dat linken uit tot dé gids binnen een niche. Terwijl iedereen het over zichzelf heeft, stijg jij boven de rest uit om het overzicht te bieden.

In september 2007 wilde ik met mijn toenmalige blog Spotlight Effect bekend worden in de marketing- en communicatieblogosphere. Op Marketingfacts.nl stond een top 100 van de beste blogs in die scene. Ik stond op 93. In twee maanden tijd klom ik naar de top 15. Hoe? Door alle negenennegentig andere genoteerden te interviewen.

Bij deze een suggestie voor een eerste serie op je blog: een overzicht van alle andere blogs in je niche. Dan weet iedereen meteen wie je bent.

One thought on “Laat anderen aan het woord”

Share your knowledge