Vind een design(er)

Het allerbelangrijkste aan een blog? De inhoud uiteraard. Maar het design staat op een stevige tweede plaats. De meeste Nederlandse bloggers investeren niet in de opmaak. Het gevolg is een grijze massa van standaard blogthema’s en provisorisch in elkaar geknutselde misbaksels. Trek wat geld voor een goed design uit en je stijgt meteen boven die massa uit. Bezoekers zien in een oogopslag dat je serieus met je blog bezig bent.

Als je veel te besteden hebt, kan je een webdesignbureau inschakelen. Of je vraagt een designer of hij een lay-out voor je maakt. Zo heeft Justus Bruns deze blog ontworpen. Zijn creatie stuur je dan door naar een bedrijf dat er binnen een dag een WordPress-thema van maakt. Bijvoorbeeld Psd2html.com.

Wordpress-thema's van WOOthemes

Je kan ook een kant-en-klaar WordPress-thema downloaden. Voor de mooiste moet je betalen, maar er zijn ook veel gratis thema’s te vinden. Een voordeel van een betaald WordPress-thema is dat je die minder snel op een andere blog tegenkomt. Vrijwel alle gratis thema’s staan op WordPress.org. De designbloggers van Smashing Magazine hebben de mooiste uitgezocht. Verder heeft WOOthemes goede betaalde thema’s.

2 thoughts on “Vind een design(er)”

  1. Beste Ernst-Jan, Ik heb je gisteren bij Harm Edens gezien. Erg leuk en interessant. Ga straks naar Selexyz voor je boek, want waar ik idd erg benieuwd naar ben (moet je blog nog doorspitten) hoe je – zonder al te veel geld te spenderen en zonder al te veel html/css etc kennis – een mooi ogend blog kan maken (gebruik nu blogger van google, makkelijk, maar ervaar toch beperkingen). Zou je me, naast jouw eigen boek, nog meer lektuur kunnen aanraden? Er is veel, maar vaak te ingewikkeld en m.i. geschikt voor de echte professionals. Jouw blog ziet er overigens super uit. Gaaf dat je het op deze manier wilt promoten. Hoop dat je ook nog een keer bij Matthijs, DWDD, wordt uitgenodigd.

  2. Ik vraag me ergens wel af of het design echt wel zo’n groot nut heeft. Ikzelf lees veel blogs enkel en alleen via rss-feeds dus van dat design zie ik enkel iets als ik reageer en meestal geef ik daar niet echt om op dat moment.
    Op mijn eigen blog heb ik daardoor een redelijk standaard wordpress thema gekozen. Gelukkig heeft mijn vriendin wat photoshop kennis waardoor we de banner en de zijbalk wat opgepimpt hebben maar voor de rest heb ik daar bewust niet te veel tijd en al zeker geen geld in gestoken.
    Heb ik het nu verkeerd als ik het design wat verwaarloosd heb?

Share your knowledge