Over Ernst-Jan

Nieuwsbrief van Ernst-Jan Pfauth

Welkom, mijn naam is Ernst-Jan Pfauth. Ik ben interviewer en schrijver. Op deze site publiceer ik artikelen over intentioneel leven en hoe dat bijvoorbeeld tot uiting komt in het beoefenen van dankbaarheid, wekelijks evalueren van keuzes en bewust je geld uitgeven en investeren. Ook gebruik ik het als openbaar notitieboek voor mijn podcast POM.

Sinds 2018 archiveert de Koninklijke Bibliotheek pfauth.com om als ‘digitaal erfgoed’ voor de lange termijn te bewaren.

Elke maand stuur ik een nieuwsbrief rond die je helpt met intentioneel leven:

Waar ik aan werk

Jonge Jaren

Elke twee weken breng ik een interview van Jonge Jaren uit. Daarin praten beroemde makers als Typhoon, Neelie Kroes en Matthijs van Nieuwkerk over de tijd voor hun succes.

Jonge Jaren
POM, samen met Alexander Klöpping

POM

Elke woensdag presenteer ik samen met Alexander Klöpping de podcast POM, over media en technologie.

Dankboek

Elke avond noteer ik in mijn Dankboek drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat is een dagboek wat ik maakte als medicijn tegen mijn chronische ontevredenheid.

Intentioneel Leven Notion Template door Ernst-Jan Pfauth

Intentioneel leven

In 2023 bracht ik een Notion-template uit waarin ik alles wat ik leerde over intentioneel leven heb samengevat in 33.000 woorden, 10 hoofdstukken en 20 dagelijkse oefeningen.

Probeer het template ook uit

Wat ik hiervoor deed

In 2006 begon ik tijdens mijn studie met bloggen. In 2007 ging ik dat fulltime doen voor internationaal technologieblog The Next Web. Daarna werkte ik vier jaar bij NRC Media, onder andere als ‘chef internet’. Dat kon je toen nog zijn.

Van 2013 tot 2022 was ik de eerste directeur van De Correspondent, het journalistieke platform dat ik mede oprichtte. In 2016 nam Forbes me op in hun lijst 30 meest interessante mensen onder de 30.

Forbes 30 under 30

Kijk voor mijn volledige doopnaam, een vreemde foto uit 2008 en wat ik nog meer vroeger deed op Wikipedia.

Lees maandelijks over media en intentioneel leven