Nieuwsbrief van Ernst-Jan Pfauth

Welkom, mijn naam is Ernst-Jan Pfauth. Op deze site publiceer ik artikelen over intentioneel leven en hoe dat bijvoorbeeld tot uiting komt in het beoefenen van dankbaarheid, wekelijks evalueren van keuzes en bewust je geld uitgeven en investeren. Daarnaast gebruik ik het als openbaar notitieboek voor mijn mediacolumn in NRC en de podcast POM. Sinds 2018 archiveert de Koninklijke Bibliotheek pfauth.com om als ‘digitaal erfgoed’ voor de lange termijn te bewaren.

Werk

Om de maandag schrijf ik een mediacolumn voor NRC. Daarin richt ik me op nieuwe ontwikkelingen op het snijvlak van media en technologie.

Van 2013 tot 2022 was ik de eerste directeur van De Correspondent, het journalistieke platform dat ik mede oprichtte. Kijk voor mijn volledige doopnaam, een vreemde foto uit 2008 en wat ik nog meer vroeger deed op Wikipedia.

Verder werk ik aan de volgende projecten:

Jonge Jaren

Jonge Jaren

Elke woensdag breng ik een interview van Jonge Jaren uit. Daarin praten beroemde makers als Typhoon, Neelie Kroes en Matthijs van Nieuwkerk over de tijd voor hun succes.

POM, samen met Alexander Klöpping

POM

Elke vrijdag presenteer ik samen met Alexander Klöpping de podcast POM, over media, cultuur, technologie en ondernemerschap.

Dankboek

Elke avond noteer ik in mijn Dankboek drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat is een dagboek wat ik maakte als medicijn tegen mijn chronische ontevredenheid.

Wil je mijn artikelen ontvangen?

Abonneer je op de nieuwsbrief van Ernst-Jan. Ontvang net als 7.200 anderen nieuwe artikelen over intentioneel leven.