Categorieën
Intentioneel leven

Wissel eens een routine in

Ik ruilde bijvoorbeeld ’s morgens #ophef in voor een boek.

Categorieën
Intentioneel leven

Doe de Warren Buffett-check

Heb je moeite met prioriteiten stellen? Doe dan de Warren Buffett-check.

Categorieën
Toekomst van media

Gedecentraliseerde media: best veelbelovend

Als het over de toekomst van media en publiceren gaat, heb je mijn interesse. Maar als mensen over cryptocurrencies en de blockchain begonnen, lette ik nooit zo goed op. Ik associeerde het vooral met get-quick-rich-schemes en niet met mijn vakgebied. Welnu, dat is veranderd.

Categorieën
Boekentips Intentioneel leven

Zo maak je van boeken lezen een gewoonte

Wil je meer boeken lezen? In dit artikel deel ik acht manieren die mij hielpen om van boeken lezen een gewoonte te maken.

Categorieën
Intentioneel leven

Dit ochtendritueel geeft me houvast in deze onregelmatige tijd

In deze corona-tijd is geen werkdag hetzelfde. Gelukkig heb ik een ochtendritueel ontdekt dat me houvast geeft aan het begin van de dag: morning pages.

Categorieën
Boekentips Intentioneel leven

Door deze vijf boeken kom ik vaker aan betekenisvol werk toe

Vroeger vulde ik mijn dagen met mailtjes en vergaderingen en ging ik met een leeg gevoel naar huis. Maar dankzij deze vijf boeken lukt het me steeds vaker om geconcentreerd waardevol werk te verrichten, en sluit ik met een voldaan gevoel mijn dag af.

Categorieën
Intentioneel leven

Minder uitstelgedrag, meer voldoening: waarom ik wekelijks met een accountability partner spreek

Sinds begin 2019 spreek ik wekelijks met een ‘accountability partner’. We bestrijden samen uitstelgedrag en herinneren elkaar aan werk dat echt voldoening geeft. In dit artikel lees je wat we leerden over hoe je deze gesprekken kunt voeren.

Categorieën
Boekentips

Annejet van der Zijl over haar werkwijze

Annejet van der Zijl schrijft geweldige boeken over mensen die zichzelf telkens opnieuw uitvonden. Samen met Alexander Klöpping interview ik haar over hoe ze te werk gaat.

Categorieën
Journalism

Journalism movies: 61 must-see movies for journalists (and 5 series)

I love journalism movies. In 2009 I watched State of Play, a movie about a grumpy old reporter who investigates a billion dollar scandal. He gets some help from a newspaper blogger. The funny situations – ‘I don’t have an opinion, maybe I should read some blogs’ – and the ‘damn fine reporting’ inspired me. […]

Categorieën
Boekentips

Tribe of Mentors: deze lessen haalde ik uit het nieuwe boek van Tim Ferriss

Dit zijn de belangrijkste inzichten die ik haalde uit Tribe of Mentors. In dit boek staan levenslessen van tientallen indrukwekkende mensen. Van Esther Perel tot Yuval Noah Harari.

Categorieën
Boekentips

Danny Meyer schreef Setting the Table – een geweldig managementboek dat we in Nederland helemaal gemist hebben

Danny Meyer is een restaurateur die in New York wereldberoemd is, maar in Nederland kent vrijwel niemand hem. Zijn speerpunt is gastvrijheid – in zijn restaurants moet het voelen alsof je bij vrienden eet. Dit leerde ik van hem.

Categorieën
Toekomst van media

Wat media van het idealistische fastfoodketen LocoL kunnen leren

Bij Locol proberen twee beroemde chefs fastfood zo gezond mogelijk te maken. In hun missie en aanpak zitten lessen verstopt voor de media.