Een hutje in het bos waar je je vast heel goed kunt concentreren

6 uur vrijmaken voor een idee waar je maar niet aan toekomt

Iedereen heeft wel van die ideeën die je niet loslaten. Een idee voor een boek, event, blogpost, of misschien een geheel nieuwe publicatie. Via m’n Timehop kwam ik een oude blogpost tegen die je adviseert zes uur vrij te maken voor zo’n idee en te kijken hoe het werken eraan bevalt en of het verdere moeite waard is.

Wat ik leuk vind aan het artikel van Steve Corona is dat hij je aanmoedigt te werken aan een project dat geen deadline heeft.

Want dat is het grote gevaar van altijd toegeven aan uitstelgedrag: je werkt dan alleen aan projecten waar anderen je een deadline voor hebben opgelegd. En misschien niet aan die ene grote droom waar nooit iemand je op zal pushen.

Verder maakt Corona het lekker simpel. Dat is fijn, want in ons hoofd kunnen we dingen heel groot en ingewikkeld maken. Zeker als we het lang voor ons uit hebben geschoven.

Corona zegt:

  • Rooster een blok van zes tot twaalf uur in. Neem een keer vrij. Boek een bungalow. Koop kant-en-klaarmaaltijden en ga ervoor.
  • Schrijf in twee minuten een outline van je project. Zo maak je alle stappen overzichtelijk voor jezelf. Daardoor is het project ook minder bedreigend.
  • Ga aan de slag en zorg dat je in een flow komt. Wat daarbij helpt: een papiertje op je bureau waar je al je ingevingen en todo’s die niet over je project gaan noteert voor later. Zo blijven ze niet in je hoofd rondwaren.

Stop met uitstellen, en gebruik deze relatief ‘goedkope’ check om te zien of het idee echt zo top is.

Klik hier om het besproken artikel te lezen