Gij zult bloggen

Bloggend tijdens The Next Web conference 2008 met links Erik Schönfeld. Foto: Boris Veldhuijzen van Zanten

Een bliksemstart voor iedereen die zo slim is een blog te beginnen

In dit ebook vertel ik in 10.000 woorden hoe je een goede blog opzet en deze kunt laten uitgroeien tot een veelgelezen publicatie.

‘If there’s a blog you really want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.’

Vrij naar Toni Morrison

Sta je op het punt een blog te beginnen? Gefeliciteerd! Je sluit je aan bij de spannendste schrijfrevolutie sinds de boekdrukkunst. In dat enorme wereldwijde web heb jij binnenkort je eigen plek, your little slice of digital heaven, een eigen publiek. Kortom: een eigen publicatie. Je bent hoofdredacteur, uitgever, marketeer en vormgever tegelijkertijd. Vanaf nu hoef je niet meer bewonderend toe te kijken hoe professionals kranten, tijdschriften en sites uit de grond stampen.

Jij gaat het zelf doen.

Makkelijk wordt dat niet. Er bestaan al miljoenen blogs en je moet vanuit het niets lezers aan je binden. Misschien heb je al eens een vergeefse poging gewaagd of wil je een bestaande blog verbeteren. Ik ga je hoe dan ook helpen.

Sinds de herfst van 2006 heb ik duizenden blogartikelen getikt voor onder andere nrc.next en thenextweb.com, Nederlands grootste exportproduct op het gebied van bloggen. Ik ben in alle valkuilen getrapt.

Het was het waard: alles wat ik in mijn loopbaan heb bereikt, dank ik aan het bloggen.

En nu kan ik jou met deze startgids waarschuwen voor diezelfde valkuilen. Dat niet alleen, ik vertel je ook hoe je opvalt tussen al die andere Nederlandse blogs. Met slimme promotiestrategieën, tips voor het perfecte blogdesign, een handleiding voor bezoekersreacties en uiteraard schrijftips.

Alles om ervoor te zorgen dat jij je alleen nog maar op het belangrijkste hoeft te concentreren: stukjes schrijven. Klaar voor een bliksemstart? Daar gaan we:

Download het ebook voor 4,49 euro bij:

Download het ebook bij Bol