Zo is het om WeChat te gebruiken

Zoals eerder geschreven: messaging apps als Whatsapp en Facebook Messenger hebben inmiddels meer actieve gebruikers dan sociale netwerken.

Alleen lopen we in het Westen nog lichtjaren achter op China. Want daar doet iedereen *alles* in WeChat. Van betalen in de winkel tot het vinden van een baan en van het boeken van een taxi tot het bestellen van een pizza.

Op Bloomberg verscheen een stuk dat me voor het eerst echt liet inzien hoe het is om zo’n allesoverheersende app te gebruiken.

Een Amerikaanse vrouw reist naar China en komt er binnen no-time achter dat ze niet zonder WeChat kan en hoe het de omgangsvormen beïnvloedt. Voorbeeldje: mensen zeggen hun naam niet meer bij het voorstellen, want je ziet het profiel van de ander al op WeChat.

Wat zou in Nederland de allesoverheersende app worden? Facebook Messenger? Je ziet hier en daar voorzichtige experimenten, zo kun je bij KLM al via Messenger vliegtickets boeken.

(Trouwens: media kunnen sinds vorige week hun instant articles ook in Messenger laten laden – meer bereik, dus meer advertentieverkoop)

Nieuw: het Notion Template voor Intentioneel Leven
This is default text for notification bar