Medianieuwsbrief

Op de hoogte blijven van innovatie in de journalistiek en uitgeven? Ontvang dan net als 2.000 anderen elke zaterdagmorgen de nieuwsbrief van Ernst-Jan Pfauth, uitgever van De Correspondent:

Wil je eerst meer weten over de nieuwsbrief?

Dat kan!

Mijn naam is Ernst-Jan Pfauth (uitgebreide bio), ik ben mede-oprichter en uitgever van De Correspondent, een journalistiek online platform dat een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag wil zijn. We zijn advertentievrij en hebben meer dan 40.000 leden die 60 euro per jaar betalen. Al die leden zijn ergens expert in, en onze correspondenten proberen die kennis naar boven te halen.

Wat staat er in de medianieuwsbrief?

Elke zaterdagmorgen verstuur ik een selectie van de meest interessante verhalen over innovatie in media en journalistiek.

Ik ben in de nieuwsbrief continu op zoek naar de antwoorden op volgende vragen:

  1. Hoe krijg je als journalist je lezers zover hun kennis te delen?
  2. Hoe kom je als publicatie in het dagelijks ritme van lezers?
  3. Hoe afhankelijk wil je als journalist en uitgever van platforms als Facebook, Twitter en YouTube zijn?
  4. Hoe verdien je geld met journalistiek?

Het liefst link ik in de nieuwsbrief naar verhalen waarin journalisten, uitgevers, ontwerpers, programmeurs en wetenschappers over hun eigen ervaringen en experimenten schrijven. Ik link zo min mogelijk naar opiniestukken van commentatoren die zelf niet met de poten in de modder staan.

Daarnaast vertel ik over onze ervaringen bij De Correspondent en ondersteun ik mijn adviezen met eigen cijfers en resultaten.

Verder ga ik om ruimtegebrek uit van een hoop voorkennis! Met andere woorden: het is nogal nerdy

Lijkt dat je interessant?

Geef je dan hier op voor de wekelijkse nieuwsbrief: